23 Eylül 2007 Pazar

Erkekler Yatakta Ne İstiyor? - Google Araç Çubuğu Kullanılarak Gönderildi

Cosmopolitan - Erkekler Yatakta Ne İstiyor?

http://www.cosmodergi.com/bua-90408-05.html



Erkekler Yatakta Ne İstiyor?
Bir erkeğin mükemmel bir kız arkadaşta ne aradığını biliyor musunuz? Cosmo sizler için erkeklerin bir ilişkiden gerçekten ne beklediğini açıklıyor.

Cosmopolitan olarak kendimizi erkeklerin sizleri rahatsız eden gizemli dünyalarını açıklamaya adadık. Bazı sorular sonsuza dek cevapsız kalacak, bunu anlayabiliyoruz. Örneğin saatlerce banyoda kalmasına rağmen çıktığında neden hâlâ sakalları kesilmemiş oluyor? Neden çoraplarını basket atmadan kirli sepetine koymuyor? Tüm hayatını nasıl oluyor da bira ve pizzayla geçirerek hâlâ hayatta kalmaya devam edebiliyor? Ancak en önemlisi, aşk ve seks hakkında gerçekten ne düşünüyor? Bir ilişkiden beklentileri nedir?
Men's Health dergisi ile güçlerimizi birleştirerek tüm dünya çapında bu soruların cevaplarını bulmak için çabaladık. Sonunda sıra onu harekete geçiren şeyleri açıklamaya geldi.

SADAKATSİZLİK HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR
Erkek Efsanesi 1
Gizliden gizliye açık bir ilişki istiyor ve öpüşmenin aldatma sayılmadığını düşünüyor.

Erkek Gerçeği:
Rastgele erkeklerden telefon numarası toplamaya başlamadığınız sürece, erkeklerin yüzde 77'si arada bir flört egzersizi yapmanın iyi bir şey olduğunu ve bunun aldatma sayılmayacağını düşünüyor. Ancak çok ileri gitmediğinizden emin olmalısınız. Yüzde 53'ü ise hevesli bir şekilde flört etmenin ilişki bağlarını koparmakla aynı anlamı taşıdığını söylüyor. Gece dışarı çıkıp kendisiyle değil de eski erkek arkadaşlarınızla ilgilenmeniz sonucunda erkeklerin yüzde 63'ü sizi terk ediyor. Sadece yüzde üç gibi bir oran öpüşmeyi ve onun ardından gelen bir takım davranışları aldatma olarak saymıyor. Bu yüzde üçteki çoğu erkek aynı zamanda dürüst olmanın önemine inanıyor. Eğer eski bir erkek arkadaşınızla hâlâ görüşüyorsanız mevcut erkek arkadaşınız bunun üstesinden sadece bir noktaya kadar gelebilir.
Cosmopolitan'ın ilişki koçu Dr. Linda Papadopoulos "Sadece yüzde üçlük bir oranın fiziksel teması (bu öpüşmek bile olsa) aldatmadan saymaması, tutumların günümüzde ne kadar değiştiğinin bir göstergesi. Artık kadınların da erkekler kadar başarılı olduğu bir dünyada, bir erkeğin "avcı" olarak sadakatsizliği bu kadar alttan alması mümkün değil. Bir erkeğin bana verdiği cevap çok enteresandı: 'Biz de kırılıyoruz.' Bence bu kadınlarla erkeklerin çok da farklı olmadığının bir göstergesi" diyerek açıklıyor. Ancak klinik psikolog Janice Hiller'ın konuya daha şüpheci bir yaklaşımı var. Hiller'a göre erkekler seks ve duygular konusunu ayırt edebiliyorlar ancak onlar için bir kural biz kadınlar için ise ayrı bir kural geçerli. Bu, erkek arkadaşınızın sizin nasıl davranmanızı istediğini gösteriyor ancak her iki taraf için de aynı şey geçerli değil.

BAŞTAN ÇIKARMA HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR
Erkek Efsanesi 2
Erkek arkadaşınız ideal olarak haftanın yedi günü de cinsel ilişkiye girmek istiyor ve onun sizin gibi havaya girmeye de ihtiyacı yok.

Erkek Gerçeği:
Günlük seks yapma isteği efsane değil. Erkeklerin yüzde 76'sı haftada üç gün veya günde birden fazla seks yapma isteği içerisindeler. Ancak bu seks delisi dış görünüşlerinin altında yatan hassas bir ruhları var ve en az sizin kadar onlar da bunun özel olmasını istiyorlar. Yüzde 30 gibi bir oran spontane şekilde baştan çıkarılmaktan hoşlansa da, yüzde 15'i de bir anda üstüne saldırmanızdan nefret ediyor. Aslında erkeklerin yüzde 38'i kendilerini cesaretlendirmeniz için boyunlarından öpüp ellerinizi kalçalarında gezdirmenizi istiyorlar. Dört erkekten biri onu hazırlamanız için kulağına edepsiz şeyler fısıldamanızı istiyor. Ancak çok ta yavaştan almayın; yüzde 19'u çabuk sıkılıyor.
Şaşırtıcı bir şekilde, seveceğini düşündüğünüz o striptiz hareketleri, aslında onun canını sıkabilir. Yüzde 29 kendilerini baştan çıkarırken yapacağınız en korkunç hatanın üste çıkmak olduğunu belirtmiş. Erkeklerin yüzde 32'si, seksi unutulmaz kılan bir numaralı öğenin duygusal yakınlık olduğunu belirtmiş. Başka bir deyişle, aşk hâlâ geçerli.
Life Clubs (Hayat Kulübü) isimli motivasyon seminerlerinin yaratıcısı olan Nina Grunfeld, sanılanın aksine, erkeklerin de en az kadınlar kadar, seksi yeni bir seviyeye taşıyabilmenin yolunun duygusal bağdan geçtiğinin farkında olduklarını belirtiyor. Çoğu erkeğin hafif duygusal bir ilişki aradığını da ekleyen Grunfeld, porno filmlerindeki kadınları taklit etmenizin onu rahatsız edeceğini belirtiyor. "Erkekler de yatakta en az kadınlar kadar romantizm ve duygusallık ister" diyor.

SEKS HAYATINIZ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR
Erkek Efsanesi 3

Çarşaflar arasında en önem verdiği şey manken gibi görünen bir kız arkadaşla iyi vakit geçirmek.

Erkek Gerçeği:
Erkek arkadaşınızın yatakta iyi vakit geçirmesi için mükemmel bir vücuda sahip olmanız gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ancak kendine güven ve heves çok daha önemli özelliklerdir (erkeklerin yüzde 67'si bu özellikleri en çok tahrik eden unsurlar olarak tanımlıyor). Sadece yüzde 11 sizin en önemli özelliğinizin kendisinin iyi vakit geçirdiğinizden emin olmanız olduğunu düşünürken yüzde üç gibi bir oran bir kadında en çok aradıkları özelliğin yatakta iyi olması olduğunu belirtiyor. Yüzde 85 ön sevişmenin en az 15 dakika sürmesini istiyor. Bir kez başladınız mı ona ne kadar rahat olduğunuzu da göstermelisiniz. Erkeklerin yüzde 26'sı yatakta kontrolü kaybettiğinizi görmek isterken, yüzde 30'u ise kontrolü ele almanızı istiyor. En çok nefret ettikleri şeyin rahatsızlık ve hareket eksikliği olduğunu belirten erkekler, vücudunuzu her haliyle seviyorlar. Hatta neredeyse dört erkekten biri vücudunuzu daha çok ön plana çıkarmanızı istiyor. Nina, "Kendine güvenmiyor olabilir. Bu nedenle, zevk aldığınızı göstermeniz ona güven duygusu verir ve o da eğlenmeye başlar" diyor. Ancak istiyor gibi gözükseler bile, hemen yatağa atlamanızı istemiyorlar. Sadece yüzde 39'u ilk buluşmada kendileriyle yatan bir kadınla tekrar görüşmek istiyor ve yüzde 35'i de işleri bir sonraki boyuta taşımadan önce iki kez düşünüyor. İkiyüzlü bir yüzde 23, kendileriyle hemen yatmalarını istedikleri kadınlarla uzun süreli bir beraberlik düşünmüyor.
Not Tonight, Mr. Right (Bu Gece Olmaz Bay Doğru) isimli kitabın yazarı Kate Taylor, erkeklerin seks konusundaki fikirlerinin gayet basit olduğunu belirtiyor. Her şeyin tamamen bir kovalamacadan ibaret olduğunu ve seks başladığında bu kovalamacanın bittiğini söylüyor Taylor. Sizden gerçekten hoşlanmadığı takdirde tüm ilgisini kaybeder ve sadece bir defa çıktığınız için sizi tanıma fırsatını da bulamamış olur. Taylor, "İkiyüzlü olduklarının farkında olan erkekler kendilerine çoğu kadının gözden kaçırdığı bir şeyi itiraf ediyorlar: Sizin ilişki içerisinde daha iyi olan taraf olmanızı ve gelişmeleri için onlara ilham vermenizi istiyorlar. Her ikiniz de birbirinize henüz bağlanmadan ona vahşi yüzünüzü gösterirseniz kendisini etkileyemezsiniz. Yani maalesef onunla yatmamanız gerekiyor" diyor.

BAĞLILIK HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR
Erkek Efsanesi 4
Etrafta size olan sevgisini göstermekten utanıyor ve problemlerini sizinle paylaşmaktansa onları kendine saklamayı tercih ediyor.

Erkek Gerçeği:
Ona toplum içerisinde sarıldığınızda gözlerini devirip rahatsızlığını dile getiren sesler çıkarıyor olsa bile bunlar sadece birer pozdan ibaret. Sadece yüzde iki gibi bir oran toplum içerisindeki sevgi gösterisinden hoşlanmıyor. Yüzde 61 gibi büyük bir oran ise markette bile aklınıza gelen şehvetli düşünceleri hemen orada göstermenizi istiyor. Ancak doğru davrandığınızdan emin olun; kötü verilen bir öpücük erkeklerin yüzde 72'si için bir ilişkide asla olmaması gereken bir durum. Ayrıca siz, geçirdiği stres dolu bir günün ardından erkek arkadaşınızı rahat bırakmaya çalışırken aslında sadece yüzde dokuzu yalnız kalmak istiyor. Aksine yüzde 74'ü birlikte eğlenebileceğiniz bir aktivite planlamış olmanızı veya o size içini dökerken elinden tutmanızı istiyor. Dr. Papadopoulos, kadınların erkekleri ilk adımı atmaktan korkmayan bir mağara adamı karikatürü gibi düşündüklerini ama aslında onların da en az bizler kadar savunmasız olduklarını belirtiyor. Ne hissettiklerini göstermekten korkmayan erkeklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Tom Cruise ve David Beckham gibi eşleriyle sevgi dolu olan ünlü erkekler, toplum içerisinde aşık olduğunuzu göstermenin doğru bir hareket olduğunu kanıtlıyorlar.
Şu ana kadar her şey çok romantik gözüküyor. Ancak bazı erkeklerin toplum içerisinde sevgi gösterme konusunda rahat olmalarının sebebi diğer erkeklere sizin birine ait olduğunuz hissini vermek de olabilir. Dr. Papadopoulos, toplum içerisinde sevgi göstermenin, sınırlarınızı çizmenin modern hali olduğunu belirtiyor. Artık erkeklerin, bizi mutfağa bağlayamadıkları için diğer erkekler etraftayken "O bana ait" dercesine bize dokunur olmaları bundan.

KARİYERİNİZ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR
Erkek Efsanesi 5
Sizinle avcı-toplayıcı oyununu oynayarak, kendisi kariyer basamaklarından tırmanırken sizin evde oturup çocuk bakmanızı istiyor.

Erkek Gerçeği:
Modern erkek sonunda bizim kariyerimizin de en az kendi kariyeri kadar önemli olduğunu kavradı. Her ne kadar sorduğumuz erkeklerin hiçbiri finansal ve kariyer başarısını, aradıkları bir numaralı kadın özelliğine koymamış olsalar da, yüzde iki gibi küçük bir oran kadının yerinin ev olduğunu savunuyor. Onun asıl istediği sizin mutluluğunuz. O nedenle erkeklerin yüzde 76'sı işinde ve özel hayatında sağlıklı denge kurmuş bir kadın arıyorlar. İşin ilginç yanı siz ondan daha fazla kazanıyor olsanız bile onun bu konuda hiçbir kaygısı yok. Sadece erkeklerin yüzde 22'si birlikte yemeğe çıktığınızda sizin ödemenize razı oluyor. 10 erkekten biri de hesabı sürekli sizin ödemeniz gerektiğini savunuyor. Buna rağmen yüzde 66'lık bir oran hesabı bölüşmekten yana.
Tüketici trendlerini araştıran bir danışmanlık şirketi Next Big Thing'in (Sıradaki Yenilik) kurucusu olan William Higham, erkeklerin kendilerinden daha fazla para kazanan kadınlara seslerini çıkartmamalarının sebebinin artık bu durumla yüzleşmek zorunda olmalarından kaynaklandığını belirtiyor. "Sonuçta artık çoğu kadın partnerlerinden daha fazla kazanıyorlar ve erkeklerin bu duruma alışmaktan başka çareleri kalmadı. Hatta bazıları bunu çekici bile buluyor. Evde oturup çocuk bakan kadın fikri hayatlarında heyecan arayan erkekler için negatif bir çağrışım. "Bunun dezavantajı, kadınlardan artık hem kariyer hem de ev hayatını birlikte yürütmelerinin bekleniyor olması" diyerek ekliyor Higham.

KİŞİLİĞİNİZ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR
Erkek Efsanesi 6
Onu iyi taşıyacağına inandığı, muhteşem görünüşlü ve her esprisine kayıtsız şartsız gülebilecek bir kız arkadaş istiyor.

Erkek Gerçeği:
Onun ilgi göstermeniz gereken en önemli özelliği hayallerinden çok mizah anlayışı. Beş erkekten biri görünüşünüzün en önemli özelliğiniz olduğunu düşünse de yüzde 37'lik bir oran kendilerini güldürebilen bir kız arkadaş arıyor (yüzde 86 kötü bir mizah anlayışının ilişkiyi noktalama sebebi olduğunu düşünüyor). Erkeklerin yüzde 40'ı kendilerini güldürmenin bir kavgayı sona erdirmenin en iyi yolu olduğunu düşünüyor.
Grunfeld, erkeklerin sadece dış görünüşe önem verdikleri düşünülse bile aslında bir partnerde aradıkları en önemli özelliğin hep aynı şey olduğunu, yani kendilerini harekete geçirecek bir kadın aradıklarını belirtiyor. "Örneğin Aşk ve Gurur romanındaki Mr. Darcy ve Elizabeth Bennet'ı ele alalım. Mr. Darcy, Elizabeth'in kusurlarını görmezden geldi çünkü onun mizah anlayışına karşı koyamıyordu. Görünüşlerini kafaya takan kadınlar şunu akıllarından çıkartmamalılar: Sizin fiziksel özelliklerinizi beğeniyor olabilir ancak uzun vadede birlikte eğlenebileceği mizah anlayışına sahip bir kadınla beraber olmak ister" diyor Grunfeld.

DIŞ GÖRÜNÜŞÜNÜZ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR
Erkek Efsanesi 7
Hazırlanırken banyoyu daha az işgal etmenizi ve çıktığınızda da
dekolte giyinmiş olmanızı istiyor.

Erkek Gerçeği:
Maalesef siz onu güldürüyorsunuz diye dış görünüşünüze ilgi göstermemezlik yapmaz. Erkeklerin sadece yüzde sekizi aynanın karşısında zaman harcamayan kadınları tercih ediyor ("Senin doğal halini seviyorum" lafının yalan olduğunu biliyoruz zaten). Yüzde 58 onu bekletmediğiniz sürece hazırlanmak için ne kadar zaman harcadığınızı umursamadıklarını iddia ediyor. Hazırlanıp karşısına geçtiğinizde de her tarafını gösteren bir kadınla karşılaşmak istemiyorlar. Yüzde yedi çok açık saçık kıyafetlerden hoşlanırken yüzde 91, diğer erkeklerin ağzının suyunu akıtmayacak seksi bir görünümü tercih ediyorlar.
Higham, günümüzde tutuculuğa doğru ciddi bir eğilim olduğunu, eski değerlere doğru bir dönüş yaşandığını belirtiyor. Bu da demektir ki erkekler kız arkadaşlarının herhangi başka bir kızdan daha derli toplu giyinmelerini istiyorlar. Ancak bu, denememelisiniz demek değil. Higham, "Erkekler artık dış görünüşlerine daha fazla önem veriyorlar. Karşılığında da dış görünüşüne kendisi kadar önem veren bir kadın istiyorlar. Kate Moss gibi bir kadın tek gecelik bir fantezi olabilir ama fantezi kız arkadaş olamaz" diyor.

Hiç yorum yok: